Tel: +4.021.777.28.99 E-mail: sales@iduna.ro
  • Iduna
  • Iduna
  • Iduna
Stiati Ca Dezinfectia si curatarea periodica, include igienizarea spatiilor si a echipamentelor din spatiile de gatit sau fabricile din industria alimentara si este parte integranta a sistemului HACCP, inclusiv codul bunelor practici de igiena. Curatarea si dezinfectia poate fi considerata una dintre cele mai importante activitati intr-o fabrica sau bucatarie, activitate care asigura mediul propice desfasurarii proceselor de productie si pregatirea alimentelor specifice. Curatarea si dezinfectia sunt activitati care in general sunt neglijate, deoarece necesita munca in plus, iar efectele pozitive nu sunt vizibile imediat. Trebuie stiut ca lipsa igienei in fabricile din industria alimentara sau dintr-o bucatarie, pot genera pe termen lung pierderi financiare semnificative. Lipsa conditiilor de igiena genereaza:
  • Mirosuri si lipsa gustului in produse
  • Deteriorarea bunurilor alimentare/nealimentare
  • Intoxicatii alimentare

Rolul curatarii si al dezinfectiei devine din ce in ce mai important in cadrul spatiilor de gatit sau a fabricilor moderne din Industria Alimentara, astfel evitandu-se ca produsele comercializate sa devina perisabile si sensibile. In special in fabricile din industria alimentara, incarcarea microbiana a produselor perisabile trebuie sa fie foarte scazuta pentru a garanta termenul de valabilitate afisat pe eticheta.

 

Stiati Ca

Selectia si achizitionarea adecvata a detergentilor sau a dezinfectantilor pentru igienizare, necesita consultanta de specialitate deoarece curatarea si dezinfectarea echipamentelor sau a suprafetelor dintr-o bucatarie sau fabrica trebuie tratate in functie de: specificul de activitate, incarcatura, tipul de echipament sau gradul de contaminare. Neutilizarea produselor adecvate duce la: multa munca, risipa de produse, deteriorarea echipamentelor precum si la o incarcatura microbiana mare.

Stiati Ca In cursul procesului de curatare, un numar mare de microorganisme (peste 90%) prezente  pe obiecte, echipamente, suprafete, vor fi indepartate dar cu toate acestea daca igienizarea nu se va face cu produse adecvate sau dupa un plan de sanitatie bine pus la punct, majoritatea microorganismelor nu vor fi indepartate complet si se vor multiplica. Microorganismele vor continua sa se inmulteasca folosind proteinele ramase ca nutrient si pot periclita serios alimentele ce urmeaza a fi procesate, gatite sau consumate. Inlaturarea acestor microorganisme necesita un tratament antimicrobian, prin folosirea dezinfectantilor profesionali special creati pentru spatii de gatit si industria alimentara. Dezinfectantii sunt substante chimice care indeparteaza microorganismele dar care nu afecteaza sanatatea omului si de asemenea nu au efect coroziv asupra echipamentelor daca acestia sunt recomandati si aplicati corect. Aplicarea dezinfectantilor se numeste dezinfectie iar termenul de sanitatie se refera la inactivarea microorganismelor prin aplicarea de produsi de curatare rapizi si eficienti.
Stiati Ca

Produsele de curatare si dezinfectie Iduna au fost create si testate special pentru a acoperi toate necesitatile de curatare, igienizare si dezinfectie din ramura de procesare si prepararea alimentelor. Toate produsele asigura o igienizare rapida cu un impact minim asupra mediului inconjurator si respecta toate normele in vigoare. Echipa de vanzari si consultanta va vor asista gratuit si furniza cele mai importante informatii si norme de aplicare conform standardelor in vigoare. Produsele sunt insotite de ISO 9001- ISO 14001- AVIZE BIO MS- LINIA VERDE.

PRODUSE PROFESIONALE CONCENTRATE PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA

Degresant - dezinfectant QAC
HYGEIA 500

Detergent cu dezinfectant pentru curatarea si dezinfectia utilajelor si a suprafetelor din industria alimentara. Recomandat: industria alimentara, zootehnie, intrari spatii de productie. Eficient gram pozitiv – gram negativ. Eficient pentru microorganismele: Staphylococcus aureus, Pseudomonas Aeruginosa, Streptococcus faecalis.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin spumant
ALF 200

Produs puternic alcalin pentru indepartarea proteinelor, uleiurilor arse, depunerile mari de mizerii de pe utilaje si suprafete. Produs cu spumare ridicata. Acest produs este recomandat in curatarea verticala datorita spumei active si stabila pe care o creaza in timpul utilizarii. Nu distruge supape de cauciuc sau garnituri in timpul actionarii. Acest produs este potrivit in special pentru curatarea si eliminarea mirosurilor din fabricile de peste. Produs economic care actioneaza eficient si rapid asigurand o igienizare rapida a utilajelor si spatiilor. Se poate utiliza atat manual cat si cu instalatiile / masinile de presiune.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin spuma activa
HYGEIA 105

Produs puternic alcalin, curata utilaje, recipienti de lucru, pardoseli si accesorii din industria alimentara. Avand la baza substante moderne care determina puterea sa ridicata de degresare acest produs este indicat pentru îndepartarea depunerilor organice si a reziduurilor grase de pe orice suprafata. Recomandat in industria alimentara cum ar fi: panificatie, industria si procesarea carnii, abatoare, in special acolo unde depunerile de murdarii grosiere si proteine sunt dificil de curatat. Datorita spumei dense pe care o creeaza, produs recomandat in curatarea pe suprafete verticale. Produs economic care actioneaza eficient si rapid asigurand o igienizare rapida a utilajelor si spatiilor. Se poate utiliza atat manual cat si cu instalatiile / masinile de presiune.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin celule afumare
HYGEIA 107

Detergent spumant alcalin recomandat pentru eliminarea depunerilor carbonizate, straturilor grosiere de proteine, depunerilor de gudron. Se recomanda pentru curatarea universala a instalatiilor din industria alimentara: rastele, rame, carucioare, masini de tocat carne, celule de afumare, autoclave, utilaje, accesorii, mese de lucru, pavimente, pereti. Se poate aplica pe suprafete din inox, otel, plastic alcalinorezistent, cauciuc. Nu se recomanda aplicarea pe suprafete din aluminiu, materiale cositorite, galvanizate.

Mod de utilizare: 1- 4 %

Ambalaj plastic: 5/25 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin spumant
HYGEIA 108

Curata utilaje, recipienti de lucru, tocatoare, pardoseli, accesorii de lucru si indeparteaza murdaria grasa de origine animala si vegetala din industria alimentara. Recomandat în special pentru îndepartarea depunerilor organice, a reziduurilor grase de pe orice suprafata si de pe echipamentele din sectorul alimentar. Utilizat in: panificatie, industria si procesarea carnii, abatoare, in special acolo unde depunerile de murdarii grosiere si proteine sunt dificil de curatat. Datorita spumei dense pe care o creeaza acest produs este recomandat in curatarea pe suprafete verticale. Produs economic care actioneaza eficient si rapid asigurand o igienizare rapida a utilajelor si spatiilor. Se poate utiliza atat manual cat si cu instalatiile / masinile de presiune.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin spumant
HYGEIA 115

Degresant puternic alcalin, cu efect decalcifiant, utilizat pentru indepartarea de murdarii grosiere si reziduuri proteice de pe echipamentele si suprafetele din industria alimentara, dar si pentru eliminarea depunerilor de calcar. Ajuta la protejarea si conservarea suprafetelor din inox. Produs cu spumare moderata. Se recomanda utilizarea acestui produs atat cu echipamentele de spumare precum si in curatarile manuale. Recomandat in industria carnii, pestelui, panificatie.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food Testing

Degresant-dezinfectant QAC
HYGEIA 120

Produs concentrat spumant pe baza de saruri cuaternare de amoniu. Curata si dezinfecteaza utilaje, recipienti de lucru, tocatoare, pardoseli, accesorii de lucru. Nu emana mirosuri neplacute in timpul utilizarii. Se poate utiliza atat manual cat si cu instalatiile / masinile de presiune. Spuma densa creata ajuta ca depozitele de grasimi si proteine sa fie distruse rapid. Eficient pentru urmatoarele microorganisme: Staphylococcus aureus, Pseudomonas Aruginosa, E.coli, Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant-dezinfectant QAC
ASEPCLEAN

Produs pe baza de saruri cuaternare de amoniu. Curata si dezinfecteaza: recipienti de lucru, utilaje alimentare, accesorii necesare in procesul de fabricatie, spatii de depozitare, depozite refrigerare, masini transport. Eficient pentru urmatoarele microorganisme: Staphylococcus aureus, E coli, Pseudomonas Aeruginosa, Streptococcus faecalis. Recomandat in industria carnii pentru curatarea si dezinfectia suprafetelor, pavimentelor, peretilor, meselor de lucru, blaturilor, benzi transportoare.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin forte cu dezinfectant
HYGEIA 130

Spuma activa de curatare cu dezinfectant pe baza de clor, recomandat pentru igienizarea suprafetelor, pereti, plafon, pardoseala, echipamentelor de productie, mese de lucru, suprafete din inox. In industria carnii si abatorizare se poate utiliza pentru curatarea masinilor de tocat, a malaxoarelor, a tuturor utilajelor din spatiile de sacrificare a animalelor. Elimina cu usurinta depunerile de grasime si proteine de pe pardoseala si instalatii. Are buna aderenta pe suprafetele verticale. Eficient pentru urmatoarele microorganisme: Staphylococcus aureus, Pscudomonos Acruginosa, E.coli, Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin cu dezinfectant
CAPASAL

Degresant-dezinfectant concentrat, spumant cu buna aderenta pe suprafete verticale. Actioneaza rapid asupra straturilor de arsuri, proteine si a depunerilor grosiere. Avantajul acestui produs este ca degreseaza rapid si dezinfecteaza fara a fi nevoie sa se utilizeze un alt produs, fara sa atace suprafetele sensibile cum ar fi: aluminiul, inoxul, utilajele alimentare, tavi, masini de tocat. Eficient pentru urmatoarele micro-organisme: Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 si E. coli ATCC 29998.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Degresant alcalin gel igienizant
CAPASAL 1000

Degresant concentrat utilizat la curatarea utilajelor, recipientilor de lucru, tocatoare, pardoseli, accesorii de lucru. Avand la baza substante moderne care sa determine puterea sa ridicata degresanta-emulsionanta fata de murdaria grasa de origine animala si vegetala este recomandat in industria alimentara in special acolo unde depunerile de murdarii grosiere si proteine sunt dificil de curatat. Datorita spumei dense pe care o creeaza acest produs poate fi utilizat si in curatarea pe suprafete verticale. Se poate utiliza atat manual cat si cu instalatiile / masinile de presiune. Spuma densa creata ajuta ca depozitele de grasimi si proteine sa fie distruse rapid.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing