Tel: +4.021.777.28.99 E-mail: sales@iduna.ro
  • Iduna
  • Iduna
  • Iduna
Stiati Ca Dezinfectia si curatarea periodica, include igienizarea spatiilor si a echipamentelor din spatiile de gatit sau fabricile din industria alimentara si este parte integranta a sistemului HACCP, inclusiv codul bunelor practici de igiena. Curatarea si dezinfectia poate fi considerata una dintre cele mai importante activitati intr-o fabrica sau bucatarie, activitate care asigura mediul propice desfasurarii proceselor de productie si pregatirea alimentelor specifice. Curatarea si dezinfectia sunt activitati care in general sunt neglijate, deoarece necesita munca in plus, iar efectele pozitive nu sunt vizibile imediat. Trebuie stiut ca lipsa igienei in fabricile din industria alimentara sau dintr-o bucatarie, pot genera pe termen lung pierderi financiare semnificative. Lipsa conditiilor de igiena genereaza:
  • Mirosuri si lipsa gustului in produse
  • Deteriorarea bunurilor alimentare/nealimentare
  • Intoxicatii alimentare

Rolul curatarii si al dezinfectiei devine din ce in ce mai important in cadrul spatiilor de gatit sau a fabricilor moderne din Industria Alimentara, astfel evitandu-se ca produsele comercializate sa devina perisabile si sensibile. In special in fabricile din industria alimentara, incarcarea microbiana a produselor perisabile trebuie sa fie foarte scazuta pentru a garanta termenul de valabilitate afisat pe eticheta.

 

Stiati Ca

Selectia si achizitionarea adecvata a detergentilor sau a dezinfectantilor pentru igienizare, necesita consultanta de specialitate deoarece curatarea si dezinfectarea echipamentelor sau a suprafetelor dintr-o bucatarie sau fabrica trebuie tratate in functie de: specificul de activitate, incarcatura, tipul de echipament sau gradul de contaminare. Neutilizarea produselor adecvate duce la: multa munca, risipa de produse, deteriorarea echipamentelor precum si la o incarcatura microbiana mare.

Stiati Ca In cursul procesului de curatare, un numar mare de microorganisme (peste 90%) prezente  pe obiecte, echipamente, suprafete, vor fi indepartate dar cu toate acestea daca igienizarea nu se va face cu produse adecvate sau dupa un plan de sanitatie bine pus la punct, majoritatea microorganismelor nu vor fi indepartate complet si se vor multiplica. Microorganismele vor continua sa se inmulteasca folosind proteinele ramase ca nutrient si pot periclita serios alimentele ce urmeaza a fi procesate, gatite sau consumate. Inlaturarea acestor microorganisme necesita un tratament antimicrobian, prin folosirea dezinfectantilor profesionali special creati pentru spatii de gatit si industria alimentara. Dezinfectantii sunt substante chimice care indeparteaza microorganismele dar care nu afecteaza sanatatea omului si de asemenea nu au efect coroziv asupra echipamentelor daca acestia sunt recomandati si aplicati corect. Aplicarea dezinfectantilor se numeste dezinfectie iar termenul de sanitatie se refera la inactivarea microorganismelor prin aplicarea de produsi de curatare rapizi si eficienti.
Stiati Ca

Produsele de curatare si dezinfectie Iduna au fost create si testate special pentru a acoperi toate necesitatile de curatare, igienizare si dezinfectie din ramura de procesare si prepararea alimentelor. Toate produsele asigura o igienizare rapida cu un impact minim asupra mediului inconjurator si respecta toate normele in vigoare. Echipa de vanzari si consultanta va vor asista gratuit si furniza cele mai importante informatii si norme de aplicare conform standardelor in vigoare. Produsele sunt insotite de ISO 9001- ISO 14001- AVIZE BIO MS- LINIA VERDE.

PRODUSE PROFESIONALE CONCENTRATE PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA

Dezinfectant universal QAC
IDZ

Dez─▒nfectant pe baza de compusi cuaternari. Recomandat in dezinfectarea pavimentelor, peretilor, instalatiilor, utilajelor. Eficient pentru urmatoarele microorganismele: Staphylococcus aureus , Pseudomonos Acruginosa, E.colli , Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 2 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant cloramina activa
CHLORAMATE

Pudra dezinfectanta pe baza de cloramina activa, recomandata pentru dezinfectarea suprafetelor precum si pentru curatarea si igienizarea uniformelor de lucru din industria alimentara. Eficacitate bactericida: Pseudomonas aeruginosa, E.colli, Staphilococcus aureus, Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant cloramina legume fructe
MULTICLOR

Dezinfectant cloramina activa pudra pentru legume si fructe.

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant pentru separatoare
HYGEIA 545

Gel dezinfectant recomandat pentru sistemele de racire, ventilatoare, separatoare de aer. Asigura conditii de igiena pe termen lung. Dupa aplicare, efectul de protectie este de lunga durata.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant acid peracetic
HYGEIA 505

Acid peracetic pe baza de acid Health Watch. Produs recomandat pentru utilizarea lui pe utilaje si suprafete, acolo unde se doreste o dezinfectie rapida. Nu necesita clatire. Recomandat in industria laptelui si bauturilor pentru dezinfectia rapida si fara clatire a suprafetelor.

Mod de utilizare: 0.3 - 1.5 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant glutaralaldehida
HYGEIA 530

Produs cu dezinfectant pe baza de glutaralaldehida, glyoxal QAC pentru prevenirea infectiilor in sectorul medical si veterinar. A se aplica pe obiecte sau suprafete care au fost curatate in prealabil cu detergent. A nu se utiliza in sectorul de preparare a alimentelor. Este eficient pe orice suprafata si nu emite mirosuri neplacute.Eficacitate bactericida: E.colli,Staphilococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Ministerul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing

Dezinfectant degresant cloramina activa
DEEP PLUS

Pudra dezinfectanta recomandata pentru dezinfectarea si indepartarea petelor grele de pe ustensile de lucru, navete, suprafete, utilaje. Eficacitate bactericida: Pseudomonas aeruginosa, E.colli, Staphilococcus aureus, Streptococcus faecalis.

Avizat BIO Mnisterul Sanatatii

Mod de utilizare: 0.5 - 3 %

Ambalaj plastic: 5/20 kg

Produs profesional - Food testing