Tel: +4.021.777.28.99 E-mail: sales@iduna.ro
  • Iduna
  • Iduna
  • Iduna

INOVATII IN SIGURANTA ALIMENTELOR

*Comercializam peste 8000 de produse cum ar fi: perii de mana pentru curatarea utilajelor, perii pentru eliminarea depunerilor de pe pavimente, pereti si tavane in spatiile de productie, raclete ultraigienice si raclete cu caseta interschimbabila pentru indepartarea apei de pe suprafetele umede, perii cilindrice pentru curatarea interioara a conductelor, ustensile pentru curatarea geamurilor, manere ergonomice din fibra de sticla si polipropilena, ustensile de curatenie, detectoare de metale, perii pentru curatarea spatiilor exterioare, mopuri profesionale, manere telescopice pentru curatare la inaltime etc.

*HILL BRUSH produce un număr mare de ustensile de curățare pentru industrii diferite, in special pentru industria alimentara – abatoare, fabrici de procesare a carnii si pestelui, prelucrarea laptelui, industria bauturilor, patiserie, panificatie si HoReCa.

*Compania acorda o atentie deosebita codurilor de culori ale ustensilelor de curatenie pentru industria alimentara. Produsele fabricate respecta standarde inalte de calitate si durabilitate conform normelor HACCP.

*Hill Brush continua sa dezvolte solutii inovatoare pentru siguranta si calitatea alimentelor luand in considerare toate amenintarile diverselor contaminari si boli actuale. Dupa intense cercetari si dezvoltari, linia de produse Salmon Hygiene Technology continua sa-si extinda gama de produse profesionale de inalta calitate in conformitate cu normele de siguranta alimentara specific diverselor medii de productie

 

 

Igiena este o cerinta primordiala

 

*Igiena este o cerinta primordiala in toate fabricile moderne din cadrul Industriei Alimentare, impusa atat de legislatie cat si de consumatori. Productivitatea muncii trebuie optimizata iar muncitorii trebuie sa aiba un mediu de lucru igienic. Aceste cerinte pot fi greu de atins, dar cele mai bune rezultate pot fi obtinute in urma instruirii temeinice cu privire la folosirea echipamentelor si sistemelor de igienizare.

 

Igiena scuteste cheltuielile suplimentare

 

*Igiena influenteaza atat mediul de lucru cat si sanatatea publica. Igiena necorespunzatoare poate genera costuri suplimentare, o imagine/reputatie rea in piata a unor produse cu o calitate sub standard. Igiena poate fi asigurata prin folosirea unor proceduri standard, cum ar fi:

 

  • Cunostiinte primare cu privire la microorganisme, la efectele acestora si la modul cum pot fi indepartate cele periculoase.

  • Metode de curatare corecte, special adresate Industriei Alimentare.

  • Folosirea de instrumente de curatare ergonomice si de inalta calitate, special concepute pentru diversele spatii de activitate.

  • Asigurarea ca muncitorii sunt calificati in folosirea corecta a uneltelor de curatare, precum si in riscurile asociate cu lipsa igienei la locul de munca. 

 

Importanta Sigurantei Alimentare

 

*Dupa izbucnirea la nivel mondial a bolilor alimentare la inceputul anilor 1990, atentia generala a fost indreptata catre siguranta alimentara. Aceasta a dus la implementarea legislatiei sigurantei alimentare precum Directiva Comunitatii Europene cu privire la Siguranta Alimentara (1993), Directiva Comunitatii Europene Nr. 852/2004, normative care au fost continuu revizuite si imbunatatite. General vorbind, legislatia tinteste clar respectarea “tuturor masurilor necesare care asigura siguranta tuturor alimentelor” si in acelasi timp ca toate persoanele implicate in productia, ambalarea, transportul, depozitarea, distributia, manevrarea si promovarea produselor alimentare (conform Directivei Europene de igiena 93/43/EEC, articolele 2 si 3.2) trebuie sa urmareasca respectarea acestor masuri. Atentia asupra minimizarii riscurilor contaminarii trebuie sa fie foarte clara.

 

*Regulamentul European 852/2004 defineste clar ca toate echipamentele care vin in contact cu alimentele sa fie produse din materiale agreate, sa fie tinute in ordine, reparate si folosite corespunzator spre a elimina toate riscurile contaminarii. De asemenea stabileste clar ca toate fabricile din Industria Alimentara sa implementeze “Sistemul de management al calitatii alimentelor”.

 

Cum asigura Salmon Hygiene Technology un proces de curatare eficient

 

  • Atingerea rapida a telurilor propuse.

  • Produse ergonomice, usor de folosit si cu o durata de viata prelungita.

  • Curatatul devine usor.

  • Produse disponibile in noua varianta de culori spre a evita contaminarea incrucisata(HACCP).

  • Calitate si durabilitate de exceptie.

  • Produse inovative pentru zonele cu probleme.

  • Produsele rezista la temperaturi inalte.

  • Un habitat sigur.

 

Coduri de culori

 

Codul culorilor ajuta managerii insarcinati cu implementarea regulamentului HACCP si evita contaminarea incrucisata. In manualul “ Igienei Alimentare" se recomanda folosirea diverselor culori ori nuante spre a separa si asigura folosirea uneltelor in mai multe locuri decat cele pentru care sunt special desemnate.

 

Produsele “Salmon Hygiene ” sunt fabricate intr-o gama de 9 culori, incluzand culorile albastru, verde, rosu, alb, galben, portocaliu, mov si negru. Monofilamentele negre pentru toate diametrele pot fi folosite pentru majoritatea maturilor si periilor in cazul in care nu sunt standard fabricate pentru anumite produse.

 

Tehnologia “Salmon Hygiene” nu desemneaza culori prestabilite pentru diversele zone de activitate din cadrul fabricilor, ci lasa la latitudinea managerilor responsabili sa stabileasca unde vor fi folosite acestea.




HACCP

 

Sistemul HACCP este un sistem bazat pe prevenire spre a ajuta producatorii de alimente sa elimine potentialele pericolele, precum si punctele critice pe parcursul lantului de productie. Identificarea punctelor critice presupune pasi si proceduri prestabilite in cadrul diverselor zone ale procesului de productie spre a preintampina eventuale pericole ale contaminarii. Normativa Europeana 852/2004 defineste clar ca “procesele de productie trebuie sa implementeze si sa respecte procedurile bazate pe normativele HACCP”.

 

Cea mai sigura alegere

Tehnologia “Salmon Hygiene” ofera o variata gama de echipamente de curatare, produse in mod special pentru zonele sensibile din punct de vedere al igienei in cadrul Industriei Alimentare.

Sistemul Resin-Set DRS®

 

Periile fabricate de catre firma Salmon Hygiene sunt fabricate la cele mai inalte standarde si prezinta avantajul durabilitatii.

Firma Hill Brush a dezvoltat un filament revolutionar cu retentive pentru gama de perii numit Dual Retention System ori DRS.  

Sistemul Dual Retention este superior tuturor metodelor folosite in prezent.


 

Curatarea antimicrobiana


 

Produsele din aceasta gama contin un aditiv unic pe baza de ioni de argint pentru a elimina in proportie de 99% contaminarea microbiana, inclusiv bacteria E. Coli

Acestea folosite in concordanta cu procedurile standard de curatare, inhiba cresterea si multiplicarea unei game variate de bacterii, mucegai, etc.

 

 

Antistatice si detectoare de metale

Aceasta gama cuprinde scule manuale din plastic precum raclete, farase, etc. Liniile de productie contin detectoare de metale, iar orice parte a acestor scule vor fi detectate de acestea, usurand astfel luarea de masuri imediate de inlaturare, iar produsul respectiv va fi trecut in carantina.

Ingredientul special folosit in cadrul procesului de turnare a acestor scule manuale ce pot fi detectate de catre detectoarele de metale, dar in acelasi timp si efectul antistatic prin proprietatile sale. Aceste scule manuale sunt ideal a fi folosite si in spatiile in care exista pericolul producerii de incendii ( descarcarea electrica este zero) cu un coeficient energetic mai mic de 0.25 millijouli.